Za kremo potrebujemo: 150 g grškega jogurta, 150 g mascarponeja, 1 jedilna žlica agavinega sirupa. Za hrustljavi del potrebujemo: 50 g masla, 3 pesti zdrobljenih koruznih kosmičev, 2 jedilni žlici koruznih drobtin, 2 jedilni žlici rjavega sladkorja.
Marelice operemo in osušimo, razpolovimo ter narežemo na manjše rezine. V ponvi stopimo rjavi sladkor, na katerega položimo narezane marelice in jedro vaniljevega stroka, ki smo ga prej razpolovili. Zalijemo z mareličnim žganjem ali belim rumom in rahlo povremo. Pustimo, da se masa ohladi.
Kremo pripravimo tako, da zmešamo grški jogurt, maskarpone in agavin sirup.
V drugi posodi stopimo maslo, dodamo zdrobljene koruzne kosmiče, koruzne drobtine in rjavi sladkor. Tudi to maso pustimo, da se ohladi.
V manjše kozarce (cca 125 ml) damo najprej maso z drobtinami, nato kremo in marelice. Na koncu potresemo še z drobtinami in sladkorjem in postrežemo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje