Lastnica bistroja Veronique Jacquet je bila presenečena nad številnimi gosti. "Nimamo toliko prostora in premoremo le štiri natakarje," je povedala o izkušnji.
Lokala v nasprotju z restavracijami, ki se običajno kitijo z Michelinovimi zvezdicami - v kulinaričnem svetu najbolj zaželeno priznanje prejmejo le najprestižnejše restavracije -, ne odlikujejo skrbno izbrani pogrinjki s porcelanastimi krožniki in dragim priborom, ampak preprosti plastificirani rdeči prti z belimi pikami in keramični krožniki. Povprečno kosilo stane okoli 12 evrov.
Telečji možgani s hrustljavo hruško
Francoski vodnik po restavracijah Michelin je pred dvema tednoma objavil svojo različico za leto 2017 in pomešal dve restavraciji z enakim imenom. Svojo napako so na spletni strani - k sreči se je pojavila le tam in ne v že ikonično rdeči tiskani različici vodnika - popravili šele pred kratkim. "Opravičujemo se obema restavracijama in strankam, ki smo jih zavedli," so sporočili iz Michelina.
Pravi Bouche a Oreille (v prevodu ime gostiln pomeni Ustno izročilo) je namreč 180 kilometrov severneje, v kraju Boutervilliers blizu Pariza, in je urejen tako kot večina Michelinovih restavracij - s preprogami, skrbno izbranimi prti in lepimi porcelanastimi krožniki. Strežejo pa različne izbrane jedi, med drugim telečje možgane s hrustljavo hruško. Za povprečno kosilo tam gurmani odštejejo 48 evrov.
Pri obeh restavracijah so napako vzeli s humorjem. Lastnika sta se slišala po telefonu in se pošteno nasmejala, nato pa drug drugega povabila v svojo restavracijo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje