Pr'farski štrukelj je v teh krajih tradicionalna jed, članice Turističnega društva Fara pa so se potrudile in naredile najdaljšega doslej.
Štrukelj so začele pripravljati že v soboto zgodaj zjutraj. Najprej so iz 20 kilogramov moke in stotih jajc pripravile testo, ga razvlekle in po njem namazale 20 kilogramov skutnega nadeva. Vse skupaj so posule še z dvema kilogramoma rozin in štrukelj zvile ter ga skuhale.
Ko so štrukelj prinesle pred zbrano množico obiskovalcev, ki so se jim že cedile sline, so bile deležne glasnega aplavza. Dobrih 14 metrov štruklja so nato v pičlih 15 minutah razdelile med lačne obiskovalce.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje