Njihove stare mame pa so nekoč kuhale najmanj eno uro na dan, je pokazala študija, poimenovana Ženske in kakovost življenja. Raziskava, ki jo je med ženskami, starimi od 20 do 70 let, izvedla skupina italijanskih psihologinj, je pokazala, da 33 odstotkov žensk kuha le 15 minut dnevno, 22 odstotkov jih kuha manj kot pol ure, le še sedem odstotkov žensk pa najmanj uro dnevno.
Italijanska "mama", ki v kuhinji več ur pripravlja lazanje, makarone in torteline, tako postaja redkost, vedno pogosteje pa imajo italijanski moški opravka z zelo zaposlenimi ženami in samskimi dekleti, ki se izogibajo kuhinje, je pokazala študija. Tudi pomanjkanje časa, pritisk in mrzlično življenje velemest so pripomogli, da je italijanska gurmanska tradicija ogrožena, poroča APA.
Zaradi tega sicer velike dobičke kuje predvsem italijanska živilska industrija, ki izdeluje vnaprej pripravljene jedi in globoko zamrznjene pice, cveti pa tudi prodaja že pripravljenih omak za testenine.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje