Knjigo bo pisec, ki piše pod psevdonimom FL Fowler, izdal 13. novembra.
"Kot toliko drugih bralcev je tudi mene 50 odtenkov sive pritegnilo," je povedal avtor (ali pa morda avtorica) za revijo People. "V meni je vzbudila nekaj, česar nisem mogel poprej nikdar izraziti. Potem pa sem nekega dne vezal piščančja bedrca za peko, ko sem se zavedel, zakaj se mi zdijo nekateri prizori iz knjige tako zelo znani. Kot se je izkazalo, prakticiram sado-mazo vezanje že leta - a s perutnino."
S tem zavedanjem se je začelo pravo potovanje v kulinarično pornografijo. "Recepti in spremno besedilo spremljajo chefa in njegovega piščanca na čustvenem popotovanju, ki zelo spominja na originalno trilogijo," dodaja. "Začne se z napornim kuharjem in trmastim piščancem, a na koncu se že šeškata in vežeta kot duši dvojčici. V vsaki jedi je malce Christiana Greya in Anastasie Steele."
Za zdaj namerava avtor ostati anonimen. "Recepte razvijam že leta. A to je prvič, da sem se podal na to temno, prepovedano stran priprave perutnine," razlaga.
FL Fowler je ob tem še pred izdajo knjige za pokušino zaupal dva recepta z žgečkljivimi imeni:
Z gorčico našeškan piščanec (Pečen piščanec z gorčico, svežo baziliko in česnom):
1 piščanec, osušen s servieto
1 čajna žlička soli
1/2 čajne žličke sveže mletega črnega popra
2 žlici dijonske gorčice
2 čajni žlički sesekljane sveže bazilike
2 sesekljana stroka česna
3 žlice olivnega olja
Piščanca celega, vključno z odprtino, natrite s soljo in poprom. V skledici zmešajte gorčico, baziliko in česen ter vse to močno počite na ptiča povsod, kjer ste ga natrli s poprom in soljo. Pustite v hladilniku čez noč ali pa vsaj eno uro, da si lahko opomore. Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Previdno položite ptiča na pekač s prsmi navzdol. Pokapajte z eno žlico olja. Pecite 30 minut. V odprtino piščanca potisnite leseno žlico in obrnite ptiča s prsmi navzgor in pokapajte s preostalim oljem. Nadaljujte s peko, dokler ni pišče zlato rjavo (okoli 30-40 minut).
Curljajoča bedrca (Pečena piščančja bedrca s sladko-kislo čebulico):
1/2 kilograma piščančjih bedrc brez kosti in kože, osušenih s servieto
2 sesekljana česnova stroka
1 čajna žlička in ščepec soli
1/2 čajne žličke sveže mletega črnega popra
1 sladka čebulica, na tanko narezana
1 kozarec belega vina
1 lovorjev list
1 palčko cimeta
2 žlici masla
1 žlica medu
Segrejte pečico na 230 stopinj Celzija. V skledi zmešajte skupaj piščanca, česen, žličko soli in poper. V ponvi dušite čebulo z vinom, lovorjem, cimetom in ščepcem soli, dokler večina tekočine ne izpari (15-20 minut). Vmešajte med in maslo. Naložite mešanico čez piščanca in dobro premešajte. Na pekač, obložen s peki papirjem, razprostrite bedrca, čebulno mešanico in tekočino. Pecite okoli 25 minut.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje