Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
03.04.2014 10 min

Ernest Kemperle, sadjar

Ernest Kemperle se je za sadjarstvo zanimal že kot otrok, tako da je do zbiranja starih sadnih sort prišel popolnoma spontano. Sadovnjak ima na Bači nad Podbrdom, v njem pa najdemo predvsem hruške in jabolka. Dela v sadovnjaku je veliko, opravi pa ga pretežno sam. Ko sadje dozori, iz njega stisne sok, ga shrani ali pa sadje posuši. Hruške še vedno suši tako kot nekoč, in sicer v krušni peči. Z Ernestom Kermperletom se je pogovarjala Lea Kemperle.


Dopoldan in pol

1637 epizod


Dopoldan in pol je magazinsko zasnovana oddaja, ki jo pripravljamo skupaj s sodelavci v uredništvu razvedrilnih oddaj. Oddaja vsebuje raznolike vsebine, ki zajemajo tako svetovalne rubrike, športne reportaže, glasbena glasovanja, kulinarične kotičke, nagradne igre, kulturne napovednike in oglašanja v živo.

03.04.2014 10 min

Ernest Kemperle, sadjar

Ernest Kemperle se je za sadjarstvo zanimal že kot otrok, tako da je do zbiranja starih sadnih sort prišel popolnoma spontano. Sadovnjak ima na Bači nad Podbrdom, v njem pa najdemo predvsem hruške in jabolka. Dela v sadovnjaku je veliko, opravi pa ga pretežno sam. Ko sadje dozori, iz njega stisne sok, ga shrani ali pa sadje posuši. Hruške še vedno suši tako kot nekoč, in sicer v krušni peči. Z Ernestom Kermperletom se je pogovarjala Lea Kemperle.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov