Drobnjakovi polžki
Iz sestavin najprej zamesimo testo, ki naj vzhaja vsaj eno uro. Lahko ga tudi zamesimo in postavimo v hladilnik čez noč. Vzhajano testo zvrnemo na pomokan pult, razvaljamo ga približno 1 cm na debelo in ga premažemo z zmesjo jajca, kisle smetane, soli, popra in drobnjaka.
Testo zavijemo kot potico in narežemo kolačke široke približno 3−4 cm. Položimo jih na naoljen pekač, premažemo z razžvrkljano jajčko in lahko jih posujemo še z malo grobe morske soli. Pustimo jih še 10 minut vzhajati na pultu, nato pa jih pečemo v pečici približno 20−30 minut na 200 °C.
Drobnjakov namaz
Vse sestavine med seboj premešamo in začinimo.
Drobnjakova juha
Krompir in gomoljno zeleno olupimo in ju narežemo na kose, nato ju skuhamo v jušni osnovi ali vodi. Na maslu prepražimo nasekljano čebulo in česen, pomokamo in dodamo muškatni orešček, tako da dobimo prežganje.
Prežganje stresemo h kuhanemu krompirju in zeleni, dodamo eno pest narezanega drobnjaka, nato pa vse skupaj s paličnim mešalnikom zmiksamo v kremno juho.
Ko je juha pripravljena, jo po želji še začinimo in dodamo še eno pest narezanega drobnjaka.
Piščančja roladica z drobnjakovim nadevom na sotiranem korenčku
Piščančji file razpremo, ga potolčemo in robove porežemo tako, da dobimo pravokotnik. Meso, ki smo ga obrezali, damo v mikser, dodamo smetano za kuhanje in začinimo ter dodamo še narezan drobnjak. Zmeljamo v farse – to bo naš nadev.
Na spodnji del zrezka nadevamo maso in jo zavijemo. Roladico začinimo in jo premažemo z malo gorčice ter povaljamo v nasekljanem drobnjaku.
Roladico lahko pečemo v ponvi ali pa jo zavijemo v aluminijasto folijo, ki jo naoljimo, in pečemo v pečici od 18 do 25 minut na 200 °C (odvisno od debeline roladice).
Korenček olupimo in ga narežemo na rezance, posotiramo ga na maslu ter začinimo s soljo in nekaj kapljicami balzamičnega kisa, ki uravnovesi sladkobo korenja.