- Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač (20 x 30 cm)
2. Pekač premažemo z maslom in ga pokrijemo s papirjem za peko
3. V večji skledi zmešamo mleko, jajca in vanilijev ekstrakt
4. V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, sol, ingver, cimet in mak
5. Suhe sestavine primešamo k mokrim. Z metlico mešamo le toliko časa, da se sestavine povežejo v enotno maso.
6. Maso za biskvit vlijemo v pekač.
7. Biskvit pečemo 30-35 minut.
8. Pečen biskvit popolnoma ohladimo nato ga narežemo na 2 cm debele kocke.
Priprava jagodnega nadeva:
1. V lonec stresemo zamrznjene jagode in jih na zmernem ognju pokuhamo.
2. Ko se jagode zmehčajo dodamo vanilijev sladkor in sladkor. Premešamo in kuhamo dobro minuto.
3. V skodelici zmešamo 3 žlice kuhanega jagodnega soka in ga zmešamo z jedilnim škrobom.
4. Škrob vmešamo k jagodam, zavremo in kuhamo še 5 minut.
5. Jagode odstavimo in ohladimo.
Priprava kreme:
1. V skledo damo mascarpone sir, rikoto, sladko smetano in kondenzirano mleko. Zmešamo z ročnim mešalnikom.
Zlaganje trifleja:
1. V stekleno posodo zložimo plast biskvita.
2. Čez biskvit potresemo polovico mandljevih lističev in jih prekrijemo s polovico jagodnega nadeva.
3. Jagodni nadev prekrijemo s polovico mlečne kreme in čez prelijemo polovico stopljene mlečne čokolade.
4. Na kremo položimo drugo plast biskvita, ki ga zopet prekrijemo z mandljevimi lističi.
5. Čez prelijemo z jagodni nadev in zaključimo s preostalo mlečno kremo.
6. Vrh trifleja okrasimo s preostalo stopljeno čokolado, svežimi malinami in biskvitnimi zvezdicami.
7. Prestavimo v hladilnik za 2 uri ali pa kar čez noč.
8. Postrežemo dobro ohlajenega.