Martinov kruh z merlotom
V posodo za vzhajanje presejemo moko, na eno stran damo nadrobljen kvas in sladkor, na drugo stran pa sol. Dodamo stopljeno maslo, vino in vodo ter olivno olje ter zamesimo gladko testo.
V testo lahko dodamo tudi kakšno suho sadje (npr. slive, jabolka, orehe). Ko je testo vzhajano, ga še enkrat pregnetemo, nato pa ga damo v pomaščen pekač, premažemo z maslom in posujemo s semeni.
Roladica račjih prs z mesnim nadevom, papriko in porom
Račja prsa z nožem razpremo v metuljčkasto obliko in potolčemo, tako da dobimo večji kos mesa.
Vse skupaj posolimo in popramo, v sredino pa nadevamo maso od pečenice, dodamo zelenjavo in zavijemo v alufolijo. Pečemo v pečici 20-30 minut na 200 °C.
Krema rdečega zelja
Olje segrejemo in dodamo sladkor, tako da dobimo karamel, nato dodamo sesekljano čebulo, malo popražimo in dodamo še česen, da zadiši. Dodamo narezano rdeče zelje, kumino, lovorjev list, sok mandarine, jušno osnovo ter dušimo. Po potrebi še solimo in popramo ter dodamo malo škroba, zmešanega s hladno vodo, da se vse skupaj poveže.
V blenderju zmiksamo gladko kremo.
Sotirano korenje z rožmarinom
Korenje narežemo na palčke ter ga na stopljenem maslu popražimo in začinimo.
Pesina kašota s slanino, jabolki in pečenimi kostanji
Na maslu popražimo slanino ter dodamo česen. Zalijemo s smetano za kuhanje ter kuhano in zmiksano peso ter dodamo še parmezan.
Vse skupaj zavremo ter dodamo kuhano piro, na kocke narezana jabolka ter pečen kostanj. Solimo ter popramo in postrežemo kot rižoto.