FIŽOLOV NAMAZ S TUNINO
Za namaz uporabimo rjavi fižol. Najbolje ga je pripraviti s paličnim mešalnikom, tako, da vse sestavine združimo v sekljalniku. Lahko dodamo tudi feferon, bodimo previdni, dodajmo ga zelo malo. Ob koncu dodamo tunino, ter dobro premešamo. Namaz lahko po želji obogatimo z drugo vrsto mesa ali tudi ribo. Pripravljen namaz je osnova. Če bomo namaz hranili v hladilniku, mu obvezno dodajmo malo limoninega soka, da preprečimo oksidacijo na kruhu.
KROMPIRJEVI POLPETI
Čebulo sesekljamo in jo na olju prepražimo. Med praženjem malo solimo in zalijemo z malo vode, da se lepo razpusti. Pohladimo. Krompir olupimo in naribamo. Dodamo sol, poper in majaron.
Naribanemu krompirju dodamo še prepraženo čebulo, sir in jajca. Dobro premešamo in naredimo kroglice, ki jih z dlanmi stisnemo v polpete. Po želji jih lahko povaljamo v drobtine in v naoljeni ponvi zlatorumeno popečemo. Krompirjeve polpete uporabimo za prilogo k mesu.
LAHKA SOLATA OKUSOV
Motovilec operemo pod hladno vodo. Sir, hruško ter paradižnik narežemo na kocke in jih damo v skledo. Dodamo orehova jedrca ter motovilec. Pokapljamo z oljem ter limoninim sokom, solimo ter dobro premešamo.
FIGOVA TORTICA
Suhe fige skupaj z medom in drobljencem s paličnim mešalnikom sesekljamo. Dobljeno zmes damo v mali tortni model in jo z žlico oblikujemo v ravno dno. Iz mascarpona pripravimo kremo.
Dodamo mu vaniljev sladkor, dobro premešamo, dodamo še stepeno sladko smetano in par kapljic limoninega soka. Na rahlo premešamo in napolnimo kremo v tortni model, ter lepo zgladimo. Damo v hladilnik na hladno.
Nekaj fig oblijemo s topljeno čokolado za dekoracijo jedi. Čokolado nadrobimo v malo kozico kateri dodamo maslo ter na majhnem ognju ali v vodni kopeli to čokolado stopimo. Vanjo z žlico namočimo figo in jo položimo na peki papir, ter postavimo na hladno za nekaj časa.
Sladico serviramo na krožnik, previdno odstranimo model ter na vrh postavimo oblito čokoladno figo. Preostali krožnik dekoriramo s sadnim pirejem kivija ali kakija, ki sta sezonska sadeža in se lepo podata pripravljeni sladici.