Grešni mafini
Margarino in sladkor penasto umešamo. Dodamo jajci in moko pomešano z vinskim kamnom ter kakav. Dobro premešamo in na koncu dodamo kislo smetano ter premešamo le toliko, da se masa izenači.
V pekač za mafine namestimo papirnate kornetke in jih previdno napolnimo z maso malo nad polovico, ker narastejo.
Pečemo na 180 °C približno 20 minut in jih nato ohladimo.
Ohlajene mafine po sredini valjasto izdolbemo.
Za nadev stopimo čokolado in vanjo vlijemo smetano ter mešamo toliko časa, da dobimo gladko in sijočo maso, ki jo vlijemo v izdolben lijak v vsak mafin.
V preostanek nadeva vmešamo s stepanjem kremni sir, sok limone, vanilin sladkor in sladkor v prahu. Dobiti moramo gosto kremo, ki jo bomo lahko brizgali (po potrebi dodamo več kremnega sira). V vrečko naložimo kremo in jo nabrizgamo na vsak mafin. Posujemo z ostružki čokolade ali po želji.
Gregorčki iz listnatega testa in špargljev
Listnato testo razvaljamo na pomokani površini približno pol cm debelo. Narežemo ga na malo večje kvadrate. Vsak kvadrat 1 cm od roba zarežemo okoli in okoli, a pazimo, da ne prerežemo do dna ampak le približno na 2/3 do dna.
Šparglje solimo, popramo in prelijemo z olivnim oljem in malo pustimo.
Sir, smetano, sok limone ter sol in poper zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dno testa z vilico večkrat prebodemo. S to maso premažemo vse kvadrate znotraj zarezanega roba (pazimo, da ne gremo čez). Obložimo s pripravljenimi šparglji.
Robove testa premažemo s stepenim jajcem in posujemo s semeni sezama, po želji. Pečemo na 200°C približno 20 minut.
Pečene obložimo s polovico kuhanega jajca, lahko oblikujemo še jadro iz rdeče paprike ali po želji.
Najprej iz jagod in sladkorja skuhamo sirup tako, da vse skupaj vremo do primerne gostote. Sirup precedimo in ohladimo.
Z vilico premešamo mleko in sladko smetano in enako ohladimo.
V ličen kozarec damo led in ga prelijemo z mineralno vodo. Potem ob robu počasi prilivamo jagodni sirup, da se voda pri dnu primerno obarva. Enako ob robu na koncu prilijemo približno dve žlici mešanice smetane in mleka, kar pijačo po vrhu obarva.
Postrežemo okrašeno z jagodami in z žlico za mešanje.