JAGNJEČJI HRBET V METINI SKORJICI NA POPEČENIH JURČKIH S ČESNOM
Jagnječi file odrežemo od kosti in ga očistimo morebitnih žilic in maščobe, posolimo in popopramo ter premažemo z gorčico.
Povaljamo ga v mešanici sesekljanih bučnih semen in sveže mete. Na srednje močnem ognju file popečemo na olivnem olju iz vseh strani, nato ga prestavimo na desko, da počiva vsaj 10 minut.
Na olivnem olju zadišimo česen, dodamo sveže jurčke in nasekljan peteršilj, sol in poper. Mlado korenje očistimo in ga blanširamo v slanem kropu, nato pa ga na olivnem olju posotiramo.
Zraven jedi naredimo še malinovo omako, in sicer tako da sveže maline in nekaj kapelj vode zmiksamo ter pretlačimo skozi cedilo.
LEŠNIKOV NARASTEK S SVEŽIMI ČEŠNJAMI
Ločimo rumenjake od beljakov, rumenjake penasto umešamo in dodamo med, nato umešamo mlete lešnike.
Iz beljakov naredimo sneg, ki ga rahlo primešamo rumenjakovi zmesi. Vse skupaj do polovice vlijemo v modele, ki smo jih predhodno naoljili z oljčnim oljem in posuli z mletimi lešniki, nato dodamo izkoščičene češnje in dolijemo preostanek mase.
Na vrh dodamo nekaj češenj in pečemo v pečici 12 -15 minut na 190 °C.