Piščančje prsi v pomarančni omaki po špansko
Piščančje fileje, ki smo jih rahlo potolkli, malo posolili, poprali in povaljali v škrobni moki, popečemo na olivnem olju z obeh strani do zlatorumene barve. Vzamemo jih iz ponve in shranimo v alu foliji na toplem.
Na preostalo olivno olje dodamo sladkor in prepražimo čebulo in korenček ter solimo.
Dodamo sok pomaranče in belo vino v katero smo vmešali 1 žlico škrobne moke in žafran.
Rahlo prevremo, dodamo pečene fileje in ustrezno začinimo ter pustimo rahlo vreti še 10 minut oz. do primerne gostote omake. Serviramo okrašeno z rezinami pomaranče.
Sočna pomarančna torta
Najprej pripravimo kremo tako, da dobro razmešamo jajce, sladkor in škrobno moko. Vse to zakuhamo v vrel pomarančni sok in kuhamo na nizkem ognju dokler se krema ne zgosti. Prekrijemo s prozorno folijo in ohladimo.
Vzamemo mešalnik z noži in zmiksamo pomaranče v gosto drobno kašo. Dodamo sladkor, jajca in vaniljo ter ponovno dobro penasto premešamo. Dodamo še olje in vodo ter enako premešamo. Na koncu dodamo moko in pecilni ter premešamo na nižji hitrosti.
V namaščen in s peki papirjem obdan model zlijemo testo. Na testo nanesemo kremo, lahko z dresirno vrečko, če želimo lepši videz. Na vrh položimo na kolute narezane cele pomaranče (lahko polovice mandarin, le da jim odstranimo belo kožico, ker greni).
Pečemo na 180°C 35-40 minut oz. dokler zobotrebec ni suh. Ohlajeno potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Desertna pomarančna krema
Razmešamo jajci, sladkor, vaniljo, kurkumo in škrobno moko. Vse to zakuhamo v vrel pomarančni sok in kuhamo na nizkem ognju dokler se krema ne zgosti. Dodamo pomarančni liker in naribano lupinico pomaranče. Prekrijemo s prozorno folijo in ohladimo.
V skledi dobro premešamo mascarpone. Dodamo sladkor in sok limone ter ponovno dobro premešamo. Vse skupaj ohladimo.
Obe ohlajeni kremi rahlo premešamo in ju zmešamo.
Postrežemo ohlajeno v ličnih kozarčkih ter okrasimo s piškotki in rezinami pomaranče ter ostružki čokolade (po želji).