Korenčkova solata s sončničnimi semeni in bučnim oljem
Korenčke očistimo in grobo nastrgamo v skledo. Dodamo semena, sol, kis, bučno olje in premešamo.
Po želji dodamo listke bazilike.
Pisana solata z rižem, kvinojo in ajdo
Korenček naribamo, prav tako redkvice, dodamo ohlajen kuhan riž, koruzo, narezano zelenje, vse okisamo in postrežemo.
Različica: Od zelenja dodamo, kar imamo (tudi špinačo, šparglje). Dodamo vložen fižol.
Cvetačna solata z jajčno - jogurtovim prelivom
Cvetačo očistimo, razdelimo na manjša socvetja in v slanem kropu blanširamo toliko časa, da se zmehča, a še ostane čvrsta – približno 5 minut. Kuhano odcedimo in ohladimo.
Mlado čebulo narežemo na kolesca in dodamo ohlajeni cvetači.
Jajca v posodici pretlačimo z vilicami, dodamo jogurt, kis, olje, solimo, popramo in s tem prelivom okisamo kuhano cvetačo. Po potrebi prilijemo malo vode, v kateri se je kuhala cvetača, da dobimo primerno tekoč preliv. Premešamo in pustimo pol ure, da se okusi okrepijo.
Različica: Solata se odlično ujame z vloženimi kaprami ali z grobo nasekljanimi slanimi arašidi.
Zelena solata s pehtranovo polivko
Solate očistimo, stresemo v skledo.
Za polivko drobno sesekljamo česen, dodamo vse ostale sestavine in vanjo natrgamo še pehtran. Prelijemo, premešamo in takoj ponudimo.
Kuskus s pomarančo
Pripravimo kuskus. Iztisnemo sok ene pomaranče. Drugo pomarančo olupimo in nasekljamo na koščke. Prav tako kumaro. Nasekljamo še čebulo, peteršilj in svežo meto. Vse skupaj dodamo kuskusu in žačinimo s soljo in poprom.
Solata z lubenico
Vse sestavine nasekljamo, zmešamo in začinimo s soljo in poprom.
Sadno - mesna nabodala
Piščančja prsa narežemo na koščke. Česen olupimo in stisnemo. Pripravimo marinado iz česna, sojine omake, medu, gorčice in limoninega soka. Meso mariniramo nekaj ur v hladilniku.
Zelenjavo narežemo na koščke, dodamo ananas in skupaj z mesom pripravimo nabodala. Solimo in popramo. Vse skupaj premažemo z marinado. Spečemo na žaru ali v pečici