Pošastna torta z bučno kremo
Najprej v skledi za mešanje (če imamo namizni mešalec) zmešamo vse suhe sestavine. Nato dodamo mleko, jajca in olje. Vse na kratko dobro premešamo.
Nato ob počasnem mešanju dodajamo vročo vodo. Takoj, ko je dobro premešano, maso vlijemo v primeren pekač (oblika glave) ali razdelimo v dva in pečemo na 160°C približno pol ure oz. dokler ni zobotrebec, ki smo ga zapičili v testo, suh.
Za kremo najprej zmešamo sladkor in mascarpone in potem dodamo vse ostale sestavine ter mešamo z mešalnikom dokler ne dobimo čvrste kreme.
Torto ohladimo, po potrebi z nožem oblikujemo obraz in jo prerežemo. Vsako plast namažemo s kremo in enako celo torto premažemo s kremo. Posujemo s čokoladnimi mrvicami (lahko ne mleti mak), vstavimo strašne oči, rožičke, noge….
Ohladimo vsaj 4 - 6ur v hladilniku in pošast postrežemo otrokom ali pa kar sebi.
Duhci z bučno kremo
Listnato testo razvaljamo na približno 1,5 cm široke trakove in jih previdno navijemo na namaščene kovinske konuse. Pri tem pazimo, da se nam trakovi prekrivajo kot strešniki, da nam kasneje ne bo uhajala krema.
Pečemo jih na 200°C do zlato rumene barve. Še tople snamemo iz kovinskih konusov in jih dobro ohladimo. Ohlajene okrasimo z barvnimi pisali tako, da jim narišemo oči, usta….ustvarjamo po želji…
Nato vanje z dresirno vrečko nabrizgamo kremo in jih postavimo navpično na krožnik, sami se pritrdijo s kremo.
(Če se nam zelo mudi, lahko uporabimo kar sladoledne kornete.)
S četico duhcev razveselimo otroke.
Sladke "koronice" z bučnim pirejem
Vse sestavine dobro premešamo, najprej suhe, potem dodamo mokre. Zmes mora biti gosta in rahlo odstopati od sklede.
Vse skupaj damo v hladilnik vsaj za pol ure. Potem oblikujemo primerno velike kroglice, lahko z žličko za sladoled. Kroglice damo za 20 minut v zamrzovalnik in jih nato povaljamo v stopljeni beli ali temni čokoladi.
Okrasimo z barvnimi kroglicami in damo v hladilnik za vsaj 4 ure.
Postrežemo na sobni temperaturi.