Enostavna solata z regratom
Regrat temeljito operemo in ga osušimo. Jajce kuhamo v vreli vodi 8 minut in ga takoj prestavimo v mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje. Solato postrežemo tako, da postavimo na dno regrat, na njega kuhana jajca ter vse skupaj zabelimo z ocvirki. Za kislino lahko uporabimo limono.
Kipnik z regratom
Jajca ločimo. V rumenjake dodamo nasekljani regrat in penasto stepemo z metlico. Beljake črvsto stepemo in jih z metlico nežno vmešamo v rumenjake in regrat. Na koncu dodamo moko in pecini prašek ter pečemo v pečici na 180 °C priblizno 15 minut (odvisno od velikosti pekača). Vse skupaj postrežemo zabeljeno z ovcirki.
Regratov gaspačo
Regrat in kumaro zblendamo v kašo, ki ji lahko dodamo malo vode, da postane bolj tekoča (odvisno od kumare), ter začinimo po okusu. Vse skupaj serviramo v kozarcu, da je jogurt polit z regratovim gaspačom.