Srnin hrbet z rdečo peso in divjačinsko omako
Sol in poper zdrobimo. Brinje zdrobimo in potresemo po mesu šele na koncu, ko je že pečeno.
Dušena pesa
Peso z vsemi sestavinami zavijemo v folijo, zapremo in pečemo v pečici na 150 °C približno 2 uri. Še vročo peso olupimo in ohladimo.
Omaka
Brezmesno slanino narežemo na kocke, popečemo in odcedimo. Maščobo, ki ostane prihranimo, saj jo bomo rabili na koncu.
Pire rdeče pese
Sladkor stopimo, dodamo maline, janeževo zvezdo in karameliziramo 5 minut. Zalijemo z vinom in kisom, kuhamo do sirupa ter precedimo.
Mesno / divjačinsko osnovo pokuhamo do polovice in dodamo sirup malin, vendar le po okusu. Na koncu umešamo še prihranjeno maščobo in začinimo.
Koščke olupljene zelene in rdeče pese skuhamo v soku rdeče pese in vode. Odcedimo, stisnemo odvečni sok in skupaj z začimbami, kisom in maslom zmeljemo z mešalcem v gladek pire ter začinimo.
Jurjevo cvrtje
V posodo ubijemo jajca, ostale sestavine drobno nasekljamo in dodamo razžvrkljanim jajcem. V ponvi razpustimo zaseko ali ogrejemo olje.
Mešanico jajc in ostalih sestavin vlijemo na maščobo in med mešanjem pražimo. Predej jed postrežemo na krožniku ali na kosu kruha jo solimo in po želji tudi popopramo.