TESTENINE S TARTUFI
Testenine skuhamo v slanem kropu, da so še aldente. Na olivnem olju popražimo nariban tartuf in tartufato, ter vse skupaj zalijemo z jušno osnovo. Nato dodamo še smetano za kuhanje, sol in poper. V omako dodamo še testenine in jih pokuhamo eno minuto, da vpijejo del omake. Testenine serviramo v globok krožnik in na vrh položimo mikro grah ali čips sladkega krompirja.
POLPETI SOMA NA AJDOVI KAŠI Z ZELENJAVO
File soma narežemo na kocke in ga zmeljemo v sekljalniku, dodamo še ostale sestavine in oblikujemo polpete. Spečemo jih na olju do zlato rumene barve.
AJDOVA KAŠA
Ajdovo kašo čez noč namočimo v mlačno vodo, nato na ponvi razpustimo maslo in na njem popražimo zelenjavo in česen. Dodamo ajdovo kašo s smetano in začinimo, na koncu posujemo s parmezanom in premešamo.
ČOKOLADNE KOŠARICE Z NUTELINO KREMO IN JAGODIČEVJEM
Čokolado stopimo nad soparo in vanjo pomočimo zajemalko, ki smo jo prej ovili v prozorno folijo. Nato pustimo, da se čokolada strdi in odstranimo zajemalko ter folijo. Čokoladno košarico nabrizgamo s kremama, ki ju pripravimo po naslednjem postopku: smetano za stepanje rahlo stepemo, nato jo ločimo na dva dela, v eno dodamo žličko Nutele, v drugo pa žličko Lino lade. Košarico okrasimo še z jagodičevjem in svežo meto.