Tički iz teletine
Najprej naredimo »pešamelj«, in sicer v posodici namočimo drobtine z vodo. V kozici raztopimo maslo in v njem popražimo čebulo. Dodamo ožete drobtine in vmešamo še sladko smetano. Kuhamo toliko časa, da se omaka poveže.
Zrezke položimo na desko, obrežemo, da dobimo lepšo obliko, obreznine pa drobno narežemo za nadev. V nadev dodamo tudi drobno narezani 2 rezini slanine, pešamelj, odišavimo z lupinico limone.
Vsak zrezek posolimo in namažemo z nadevom, zvijemo, obložimo z dvema rezinama slanine, dodamo še list žajblja in vse povežemo z vrvico.
V ponvi na maslu jih pečemo približno 10 minut. Preložimo jih na servirni krožnik, pokrijemo, v ponev pa nalijemo malo juhe, pokuhamo, vmešamo še kislo smetano in s to omako polijemo tičke na krožniku.
Različica: Namesto v ponvi tičke spečemo v pečici ali nataknemo na palico in spečemo nad žerjavico.
Čokoladna juha
V ponvi raztopimo maslo in v njem opečemo kocke kruha. V kozici zavremo mleko s čokolado, sladkorjem in vanilijo. Odstavimo.
Posebej z metlico stepemo rumenjaka in mu med krepkim mešanjem prilivamo čokoladno zmes.
Na krožnik porazdelimo kocke kruha in jih prelijemo s čokoladno juho.