Vroče perutničke
V posodi zmešamo začimbe, med, olje in pivo, da dobimo marinado. Perutničke pustimo v marinadi vsaj eno uro.
Perutničke pečemo v vročem voku, približno 10 minut, neprestanim mešanjem. Proti koncu prelijemo čez perutničke preostanek marinade.
Serviramo s sesekljano mlado čebulo.
Rebrca
Rebrca dobro solimo in popramo (po želji lahko dodamo druge začimbe), ter jih zavijemo v aluminijasto folijo. Pečemo v pekaču na 180 °C približno eno uro, dokler rebrca ne postanejo mehka.
Po eni uri rebrca odkrijemo in jih dobro namažemo z domačo žar omako.
Domača žar omaka
V posodo damo kečap in nasesekljan česen ter nato vse ostale sestavine. Zmes kuhamo 5-10 minut z neprestanim mešanjem.
Solata z jogurtom
Kumaro in papriko zrežemo na kocke ter jo prelijemo z jogutom. Solato začinimo po okusu ter na vrh posujemo bučna semena.