"Izjemno smo veseli in vznemirjeni, da lahko z vami delimo odločitev, da bo naš meni od zdaj naprej popolnoma brez živalskih proizvodov," je novico na družbenih omrežjih restavracije sporočil glavni kuhar in lastnik restavracije Daniel Humm. "Vsa hrana bo narejena iz zelenjave, tako kopenske kot morske, ter iz sadja, stročnic, gob, žit in še veliko veliko drugih stvari."
Restavracija s tremi Michelinovimi zvezdicami, ki je doslej slovela predvsem po pečeni raci z redkvami daikon in slivami, se tako precej odmika od svojih korenin in običajnih menijev. Kot je za CNN povedal Humm, način, na katerega ljudje uživamo meso, preprosto ni več vzdržen.
Vedno več restavracij na najvišji ravni se odloča za opuščanje tradicionalnih, z mesom napolnjenih menijev. Poleg izključno zelenjavnih menijev je vedno pogostejša tudi ponudba različnih nadomestkov in približkov mesu.
Kot je še dodal Humm, se zavedajo tveganja ob takšni odločitvi, a so prepričani, da je to pravilna pot, ki bo restavraciji na dolgi rok koristila.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje