Slaščičar Youssef El Gatou je okoli sebe zbral 20 kolegov, ki so mu pomagali ustvariti 121,8 metra dolgo in 1,2 tone težko jagodno poslastico. Za to so porabili 4000 jajc, 150 kilogramov sladkorja, 415 kilogramov smetane in 350 kilogramov jagod.
Torto so pripravljali en teden in jo na koncu razstavili na več mizah ledene dvorane v Argenteuilu, predmestju Pariza. Vsi, ki so si prišli ogledat rekordno slaščico, so jo lahko na koncu tudi poskusili.
S svojim dosežkom so rekord odvzeli slaščičarjem v italijanskem mestu San Mauro Torinese, ki so leta 2019 spekli 100,5 metra dolgo jagodno torto.
Da bi se lahko francoski slaščičarji uvrstili v Guinnessovo knjigo rekordov, so morali zagotoviti, da je torta široka in visoka najmanj osem centimetrov.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje