Italijansko mesto ni znano le po najstarejši univerzi v zahodnem svetu, ampak je nedaleč stran tudi čisto prava sladoledarska univerza. "Vpišejo se lahko tudi ljudje, ki nimajo nobenega znanja in izkušenj v poklicnem gostinstvu," pravi Kaori Ito, direktorica Carpigianijeve sladoledarske univerze. Dodaja, da na univerzi prav vsak dobi znanje za uspešno vodenje samostojnega sladoledarskega posla.
Prva sladoledarska univerza na svetu – ustvarilo jo je največje svetovno podjetje za izdelavo sladoledarskih strojev Carpigiani – je v zadnjih letih zrasla, saj sladoledarstvo poučujejo že v 22 svetovnih mestih in kar trinajstih jezikih. Imajo več kot 50 učiteljev, od tega jih 35 živi v Italiji, drugi pa po svetu, kjer ima univerza svoje sedeže. Namen univerze je širjenje znanja o kakovostnem sladoledu, saj je na svetu že okoli 100.000 obrtniških sladoledarn, od tega kar tretjina v Italiji.
Učenci na univerzo prihajajo iz vsega sveta. Arnold iz Københavna bi rad izboljšal kakovost sladoleda v svoji slaščičarni, Basem iz Bejruta želi uveljaviti svoje izvirne ideje in recepte, Bolanle iz Lagosa pa hoče odpreti kavarno. Za večino študentov je sladoledarska univerza priložnost za preboj na trgu.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje