Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Dobro počutje - Arhiv

Nabiralniška hrana

Okusi 2 generacij Nabiralniška hrana

28.3.2025

Pomlad je tu. Zimske avtomobilske pnevmatike že nadomeščamo z letnimi, narava brsti in nas že gosti s svojimi prvimi dobrotami.

Svetovni dan meteorologije "Sistemi zgodnjega opozarjanja v novi podnebni resničnosti niso razkošje, temveč nujnost"

23.3.2025

Letošnji svetovni dan meteorologije, ki ga zaznamujemo 23. marca, je namenjen zgodnjemu opozarjanju na ekstremne vremenske in podnebne pojave. Teh je vedno več, opominjajo v Svetovni meteorološki organizaciji.

Na tednu restavracij pričakujejo 60.000 gostov; Odprta kuhna začela 13. sezono

Kulinarika Na tednu restavracij pričakujejo 60.000 gostov; Odprta kuhna začela 13. sezono

21.3.2025

Na svoj račun bodo prišli gurmanski navdušenci. Začenja se spomladanski teden restavracij, na katerem sodeluje 117 restavracij. Ljubljanski Pogačarjev trg pa bo ob petkih znova zasedla Odprta kuhna.

Kako brati krvne analize?

Zdravje Kako brati krvne analize?

19.3.2025

Kri je edini tekoči organ človeškega telesa, ki deluje kot transportni sistem. Kaj nam pove preiskava krvi in kako brati krvne analize?

Zdravniki začeli izdajati zelene recepte za gibanje

Zdravje Zdravniki začeli izdajati zelene recepte za gibanje

13.3.2025

Družinski zdravniki bodo po novem lahko svojim pacientom predpisali zeleni recept za gibanje, so pojasnili na novinarski konferenci v sklopu projekta Gibanje na recept. Namen projekta je spodbuditi predvsem telesno nedejavne posameznike k rednemu gibanju.

Letošnji februar je bil po svetu tretji najtoplejši, v Sloveniji pa le nekoliko nadpovprečno topel

Okolje Letošnji februar je bil po svetu tretji najtoplejši, v Sloveniji pa le nekoliko nadpovprečno topel

6.3.2025

Letošnji februar je bil po podatkih Copernicusa tretji najtoplejši februar doslej. V Sloveniji pa je bil glede na temperature le nekoliko nad povprečjem. Po podatkih Arso je bilo topleje v zahodnem delu Slovenije.

40 dni brez alkohola: Ljudi, ki trpijo zaradi alkohola, v Sloveniji ni malo

Slovenija 40 dni brez alkohola: Ljudi, ki trpijo zaradi alkohola, v Sloveniji ni malo

5.3.2025

Letos že 20. zapored poteka preventivna akcija 40 dni brez alkohola, ki vabi k odgovornemu odnosu do alkohola doma, na cesti, pri delu in v družbi in je opozorilo, da čezmerno uživanje alkohola povzroča veliko stisk, tudi zaradi skrhanih odnosov.

V Sloveniji letno za rakom zboli 17.000 ljudi. Za zgodnje odkrivanje so ključni presejalni programi.

Teden boja proti raku V Sloveniji letno za rakom zboli 17.000 ljudi. Za zgodnje odkrivanje so ključni presejalni programi.

3.3.2025

Po podatkih registra raka v Sloveniji vsako leto za rakom v povprečju zboli več kot 17.000 ljudi. Živi pa več kot 130.000 ljudi, ki jim je bila kadar koli v življenju postavljena diagnoza rak. Letos opozarjajo zlasti na pomen presejalnih programov.

Zimska pojedina – ko zadiši po krvavicah in zelju

Okusi 2 generacij Zimska pojedina – ko zadiši po krvavicah in zelju

21.2.2025

Čeprav se hrana iz različnih delov Slovenije med seboj močno razlikuje, se nikoli ne morem odločiti, katera mi je najljubša, saj mi enkrat diši primorska, drugič spet prekmurska kulinarika.

TV Klinika: Parodontalna bolezen prizadene kar 90 odstotkov prebivalstva

Zdravje TV Klinika: Parodontalna bolezen prizadene kar 90 odstotkov prebivalstva

19.2.2025

Raziskave kažejo, da parodontalna bolezen, ena najpogostejših kroničnih bolezni obzobnih tkiv, ki je vzrok tudi za izgubo zob, prizadene kar 90 odstotkov prebivalstva.  O njej bodo razpravljali v premierni oddaje TV Klinika z Davidom Zupančičem.

V naslednjih dneh se  bomo zbujali v mrzla jutra, toplejši bo konec tedna

Vreme V naslednjih dneh se bomo zbujali v mrzla jutra, toplejši bo konec tedna

18.2.2025

V naslednjih dneh vremenoslovci napovedujejo suho in mrzlo vreme, temperatura se bo zjutraj marsikje spustila krepko pod ledišče. V višjih legah se bo snežna odeja tako večinoma ohranila. Toplejše vreme prihaja konec tedna.

Delaj to, kar delaš rad. Ali res?

Urban Praprotnik Delaj to, kar delaš rad. Ali res?

14.2.2025

Pri desetih sem hodil v šolo s strahom. Če sem zbolel, sem bil vesel, da lahko ostanem doma. Po dnevu ali dveh, ko sem bil že bolje, pa sem včasih z drgnjenjem prstov na skrivaj povišal temperaturo termometra. Rad sem bil doma, veliko raje kot v šoli.

Novi prostori UPK-ja Ljubljana

Zdravje Novi prostori UPK-ja Ljubljana "korak v smeri večje humanizacije in destigmatizacije psihiatrije"

5.2.2025

V UPK-ju Ljubljana so po enoletni prenovi slavnostno odprli nove prostore dnevnega centra. Po besedah direktorja je klinika pridobila ustrezne prostore za izvajanje zunajbolnišnične dejavnosti, s katero podpira proces deinstitucionalizacije pacientov.

Nagrada za najbolj inovativna živila "Največ pozornosti usmerjajo v zniževanje vsebnosti sladkorja in soli v živilih"

5.2.2025

Inštitut za nutricionistiko je podelil nagrade za najbolj inovativna živila leta 2025. Prejelo jih je osem podjetij za deset izdelkov, med njimi je več vrst testenin in mlečnih izdelkov, pa tudi predpripravljeni obroki, namazi in kruh.

NIJZ: Do leta 2100 je cilj odprava raka materničnega vratu. Ključno je cepljenje.

Teden preprečevanja raka materničnega vratu NIJZ: Do leta 2100 je cilj odprava raka materničnega vratu. Ključno je cepljenje.

22.1.2025

V Sloveniji za rakom na materničnem vratu vsako leto zboli od 110 do 120 žensk, od 40 do 50 jih umre. Na NIJZ-ju poudarjajo, da bi ga bilo mogoče izkoreniniti. "Pri tem imata ključno vlogo cepljenje proti HPV-ju in udeležba v presejalnem programu Zora."

Koliko soli zaužijemo Slovenci?

Zdravje Koliko soli zaužijemo Slovenci?

14.1.2025

Čezmeren vnos soli je eden ključnih prehranskih dejavnikov, ki prispevajo k razvoju visokega krvnega tlaka. Odrasli prebivalci Slovenije v povprečju dnevno zaužijejo približno deset gramov soli, kar je dvakrat več od priporočenega vnosa.

Povpraševanje po značilnem koroškem kruhu, rženem, vse večje

Kulinarika Povpraševanje po značilnem koroškem kruhu, rženem, vse večje

7.1.2025

Na kmetijah na Koroškem dajejo izjemen poudarek prenašanju znanja na mlade generacije. Še posebej se to kaže pri pripravi značilnega rženega kruha, njegova priprava pa je vpisana tudi v register nesnovne kulturne dediščine Slovenije.

Silvestrski večer bo v večini države jasen, ob koncu tedna mogoč sneg do nižin

Vreme Silvestrski večer bo v večini države jasen, ob koncu tedna mogoč sneg do nižin

30.12.2024

Na predzadnji dan leta smo se po večini države prebudili v hladno in jasno jutro. Tudi na silvestrovo bo nebo po napovedih vremenoslovcev po večini države jasno, sprememba vremena, ki bi lahko prinesla tudi sneg, pa prihaja kmalu po novem letu.

Paneton – praznični kruh, obrnjen na glavo vso noč

Kulinarika Paneton – praznični kruh, obrnjen na glavo vso noč

25.12.2024

Paneton je božična klasika praznične mize naših zahodnih sosedov. Pri nas po tradiciji jemo potico, Italijani pa sladek puhasti kruh z dodatkom kandirane pomaranče in rozin. Takšna je originalna različica, pravi Andrej Gerželj iz pekarne Osem.

Naj zadiši po praznikih: preprosti in okusni recepti za božične jedi

Kulinarika Naj zadiši po praznikih: preprosti in okusni recepti za božične jedi

24.12.2024

Donal Skehan je eden najbolj priljubljenih irskih kuharjev in slovi po svežem pristopu do kulinarike. V svojih receptih poudarja dostopnost, preprostost in zdravo pripravo hrane, ki jo lahko prav vsak pripravi v svoji kuhinji.

Stran 1 od 90
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov