Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Prehrana - Arhiv

Diši po praznikih: Kako so začimbe iz toplih krajev postale sinonim za mrzle zimske dni?

Decembrske iskrice Diši po praznikih: Kako so začimbe iz toplih krajev postale sinonim za mrzle zimske dni?

2.12.2024

Cimet, klinčki, piment, ingver so dišave, ki nam z vonjem pričarajo decembrske praznike. A kako so začimbe iz toplih krajev postale sinonim za mrzle, zasnežene decembrske dni?

V čast bizeljskega ajdovega kolača že 18. praznik

Prehrana V čast bizeljskega ajdovega kolača že 18. praznik

5.11.2024

Bizeljski ajdov kolač je krajevno značilen slan kolač, ki so ga obudili iz pozabe v tamkajšnjem Aktivu kmečkih žensk. Pred dnevi so izvedle že 18. praznik ajdovega kolača.

Nagrade za najboljše pice na svetu: Franco Pepe tudi letos brez konkurence

Kulinarika Nagrade za najboljše pice na svetu: Franco Pepe tudi letos brez konkurence

5.10.2024

V Milanu so pod okriljem znamke Best Chef podelili nagrade za najboljše pice in že četrto leto zapored je na vrhu lestvice pristal Franco Pepe iz slovite picerije Pepe in Grani v Caiazzu v južni italijanski pokrajini Campania.

Mariborski Trg Leona Štuklja v znamenju ulične hrane

Napovedujemo Mariborski Trg Leona Štuklja v znamenju ulične hrane

30.8.2024

Na Trgu Leona Štuklja se je 29. avgusta začel tridnevni Street Food Market Maribor, na katerem se predstavljajo tuji in domači ponudniki ulične hrane.

Zadišalo bo na gastronomskem festivalu Okusi Celja

Napovedujemo Zadišalo bo na gastronomskem festivalu Okusi Celja

29.8.2024

V Zavodu Celeia Celje ob zaključku programa Poletje v Celju 2024 pripravljajo 2. gastronomski festival Okusi Celja, združuje lokalne kuharske šefe, podpira lokalno hrano in dobavitelje, spodbuja trajnostne prakse in krepi medsebojno povezanost.

Gostinska ponudba Slovenske hiše: Na meniju potica, žlikrofi, kremšnita – in kosilo s 3 zvezdicami

OI 2024 Gostinska ponudba Slovenske hiše: Na meniju potica, žlikrofi, kremšnita – in kosilo s 3 zvezdicami

27.7.2024

Se lahko štruklji, idrijski žlikrofi, bakalca in blejska kremna rezina primerjajo s quiche Lorraine, sufleji, tarte tatin, bouillabaisse in drugimi slovitimi francoskimi jedmi? V Slovenski hiši bodo skušali obiskovalcem dokazati, da se.

Bomo kmalu kupovali živila z zamenjanimi ali manipuliranimi geni?

Koda Bomo kmalu kupovali živila z zamenjanimi ali manipuliranimi geni?

19.6.2024

Krompir, odporen proti koloradskemu hrošču, genetsko spremenjeni komarji, s katerimi poskušajo v Braziliji zajeziti širjenje virusa denge, semena, prilagojena na hudo vročino in sušo v Keniji. To je le nekaj primerov gensko spremenjenih organizmov.

Ministrica ob dnevu varne hrane: Spodbujajmo kratke prehranske verige, lokalnega kmeta

Mednarodni dan Ministrica ob dnevu varne hrane: Spodbujajmo kratke prehranske verige, lokalnega kmeta

7.6.2024

Letošnji dan varnosti hrane v ospredje postavlja pripravljenost na incidente, povezane z varnostjo hrane. Vsako leto zaradi kontaminirane hrane zboli desetina svetovne populacije, opozarja Svetovna zdravstvena organizacija (WHO).

Slovenski kuharski mojstri in mojstrice na kulinarični zabavi na prostem

Celje Slovenski kuharski mojstri in mojstrice na kulinarični zabavi na prostem

28.5.2024

Teden restavracij se prvič seli na ulice – slovenski kuharski mojstri in mojstrice bodo to soboto kuhali na Glavnem trgu v Celju.

Br'stovska Špargljada tudi z nasveti za nabiranje špargljev in pripravo špargljevih jedi

Sezona je tu Br'stovska Špargljada tudi z nasveti za nabiranje špargljev in pripravo špargljevih jedi

7.4.2024

Tradicionalno gastronomsko-turistična prireditev Br'stovska Špargljada prinaša čezmejno voden kolesarski izlet in Špargljev pohod, pa tudi pokušino jedi iz svežih divjih kraških špargljev, katerih sezona je tu, napotke za njihovo nabiranje in pripravo.

Test zveze potrošnikov: Najboljši je sveže ribani hren, med omakami največ hrena vsebuje majonezna

Kulinarika Test zveze potrošnikov: Najboljši je sveže ribani hren, med omakami največ hrena vsebuje majonezna

27.3.2024

Zveza potrošnikov Slovenije je pred prihajajočimi velikonočnimi prazniki pod drobnogled vzela hren in hrenove omake. Za najbolj pristen okus hrena, ki je vir vitamina C, in vnos zdravju pomembnih hranil je najboljša izbira ribani hren, pravijo.

Vse manj je dobrih gostiln ali zakaj nihče ne opeva jote in golaža?

Kulinarika Vse manj je dobrih gostiln ali zakaj nihče ne opeva jote in golaža?

17.3.2024

Kje ste si privoščili nedeljsko kosilo? Doma? Morda v kateri od slovenskih gostiln, ki ponujajo domače ali tradicionalne jedi? Verjetno ste imeli težave z njihovim iskanjem, saj je tradicionalnih slovenskih gostiln vse manj.

Ultraprocesirana hrana povezana s srčnimi obolenji, rakom, duševnimi težavami

Zdravje Ultraprocesirana hrana povezana s srčnimi obolenji, rakom, duševnimi težavami

29.2.2024

Ultraprocesirana hrana je neposredno povezana z 32 škodljivimi posledicami za zdravje, vključno s srčnimi obolenji, rakom, sladkorno boleznijo tipa 2, škodljivimi posledicami za duševno zdravje in prezgodnjo smrtjo, je pokazala največja raziskava do zdaj.

Poročilo: V evropskem sadju in zelenjavi velik porast pesticidov PFAS

Kmetijstvo Poročilo: V evropskem sadju in zelenjavi velik porast pesticidov PFAS

27.2.2024

Količina sadja in zelenjave, v katerih so odkrili pesticide PFAS, se je med letoma 2011 in 2021 potrojila, v najnovejšem poročilu ugotavlja nevladna organizacija PAN Europe. Pri sadju so zaznali 220-odstotno, pri zelenjavi pa 274-odstotno rast.

Na BIC-u Ljubljana pripravili najboljša krofa Slovenije

Naj krof 2024 Na BIC-u Ljubljana pripravili najboljša krofa Slovenije

7.2.2024

Četrto leto zapored so iskali najboljše krofe v Sloveniji. V obeh kategorijah, klasični in inovativni krof, sta se najbolje odrezali Lea Sterle in Stela Špoljar, slaščičarki na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana.

Žveglič: Kmetje bomo pri prilagajanju na podnebne spremembe potrebovali pomoč svetovne znanosti

Intervju Žveglič: Kmetje bomo pri prilagajanju na podnebne spremembe potrebovali pomoč svetovne znanosti

6.2.2024

Nekritičen uvoz pridelkov, predvsem iz Ukrajine v Evropsko unijo, dela pravo zmedo na evropskem trgu, opozarja prvi mož Kmetijsko-gozdarske zbornice, Roman Žveglič. Zdaj se bodo prvič sestali z novo kmetijsko ministrico in upajo, da jim bo prisluhnila.

Goriški radič ali sukenski regut tudi v polpetih, štrukljih in celo šamrolah

Kulinarika Goriški radič ali sukenski regut tudi v polpetih, štrukljih in celo šamrolah

30.1.2024

Na solkanskih poljih že več kot stoletje raste goriški radič. Tamkajšnji gostinci si želijo, da bi postal še bolj prepoznaven in da bi se našlo tudi več pridelovalcev.

V Poljanski dolini si prizadevajo za vpis drobnjakovih štrukljev na Unescov seznam

Kulinarika V Poljanski dolini si prizadevajo za vpis drobnjakovih štrukljev na Unescov seznam

11.1.2024

Na dvorcu Visoko se je začel mesec drobnjakovih štrukljev v juhi oziroma po domače na žup. Te želijo organizatorji predstaviti širši javnosti, jim dati večjo veljavo in začeti dejavnosti za njihov vpis na Unescov seznam.

NIJZ svetuje zmerno uživanje prazničnih jedi in pijač

Jedača in pijača NIJZ svetuje zmerno uživanje prazničnih jedi in pijač

23.12.2023

Slovenski prazniki so že pregovorno vezani na praznično obloženo mizo, pogostejše prenajedanje in opuščanje telesne dejavnosti. NIJZ svetuje, da smo pri mizi čim bolj zmerni, praznične jedi je namreč mogoče spremeniti v bolj uravnotežen obrok.

Hranilno sestavo živil s pomočjo aplikacije VešKajJeš preverja več kot 50 tisoč uporabnikov

Zdravje Hranilno sestavo živil s pomočjo aplikacije VešKajJeš preverja več kot 50 tisoč uporabnikov

14.12.2023

Aplikacijo VešKajJeš, kjer so dostopni nutricionistični podatki o več kot 45.000 živilskih izdelkih, po podatkih Zveze potrošnikov uporablja približno 57.000 ljudi. Da bi njeno uporabo približali še širšemu krogu ljudi, redno pripravljajo tudi delavnice.

Stran 1 od 15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov