Na drugo mesto sta se uvrstila Rafa Panatieri in Jorge Sastre, ustanovitelja picerije Sartoria Panatieri iz Barcelone, tretje mesto pa je pripadlo nam najbližji piceriji I Tigli iz San Bonifacia pri Veroni pod taktirko Simoneja Padoana.
61-letni Franco Pepe, mojster picopek in lastnik picerija Pepe in Grani, je poskrbe za revolucijo v svetu pic, zaspano območje Alto Casertana pa spremenil v gastronomsko destinacijo, v katero se zgrinjajo gurmani in obiskovalci s celega sveta.
S svojim laboratorijem in študioznim pristopom do sestavin Pepe ni zgolj povzdignil italijanske gastronomske kulture, ampak je tudi prikazal, kako je lahko pica del uravnovešene in zdrave prehrane, ne da bi bilo to na račun okusa in užitka.
Rafa Panatieri in Jorge Sastre sta po drugi strani vstopila v svet pic iz mednarodne visoke kuhinje in Španiji uspešno predstavila nov pogled na pice, s poudarkom na zelo kakovostnih sestavinah in trajnostni praksi.
Filozofija restavracije temelji na konceptu "Z njive v picerijo", pri čemer uporabljajo ekološke in sezonske sestavine lokalnih dobaviteljev ali z lastne kmetije.
Simone Padoan, ustanovitelj picerije I Tigli, je pionir pic gurme – to priljubljeno jed je povzdignil v gastronomsko doživetje. Gostom ponuja različne vrste testa, odvisno od moke in sestavin, obloge, ki se spreminjajo tudi dnevno, pa kažejo na nemirnega in ustvarjalnega duha ekipe.
Na seznamu stotih najboljših pic sveta najdemo picopeke iz 29 držav in 72 mest, za kandidate pa glasujejo picopeki sami in strokovnjaki iz sveta gastronomije.
Podelili so tudi posebne nagrade
Za znanstveni pristop: Raffaele Bonetta iz Raf Bonetta Pizzeria (Pozzuoli, Italija).
Pica kot umetnost: Amalia Costantini iz picerije Mater (Fiano Romano, Italija).
Mladi talent: Ito Yuichi iz pierij Crosta in Bianca Omakase (Makati, Filipini).
Pica kot sladica: Jacopo Mercuro iz 180Grammi Pizzeria Romana (Rim, Italija).
Najboljša ocvrta pica: Isabella De Cham iz Isabella De Cham Pizza Fritta (Neapelj, Italija).
Najboljša izkušnja: Tsubasa Tamaki iz Pizza Studio Tamaki (Tokio, Japonska).
Najboljša margerita: Rafa Panatieri in Jorge Sastre of Sartoria Panatieri (Barcelona, Španija).
Najboljša identiteta: Cristian Santomauro iz picerije L'Ammaccata - Antica Pizza Cilentana (Casal Velino, Italija).
Sto najboljših pic (celoten seznam na tej povezavi)
1. Franco Pepe – Pepe in Grani (Caiazzo, Italija)
2. Rafa Panatieri & Jorge Sastre – Sartoria Panatieri (Barcelona, Španija)
3. Simone Padoan – I Tigli (San Bonifacio, Italija)
4. Gabriele Bonci – Pizzarium (Rim, Italija)
5. Francesco Martucci – I Masanielli (Caserta, Italija)
6. Jacopo Mercuro – 180Grammi Pizzeria Romana (Rim, Italija)
7. Daniele Cason – The Pizza Bar on 38th (Tokio, Japonska)
8. Roberto Davanzo – Bob Alchimia a Spicchi (Montepaone, Italija)
9. Tsubasa Tamaki – Pizza Studio Tamaki (Tokio, Japonska)
10. Amalia Costantini – Mater (Fiano Romano, Italija)
11. Francesco Capece – Confine (Milano, Italija)
12. Mark Iacono – Lucali (New York, ZDA)
13. Christian Puglisi – Bæst (Köbenhavn, Danska)
14. Yuki Motokura – Pizza Marumo (Tokio, Japonska)
15. Francesco Calò – Via Toledo Enopizzeria (Dunaj, Avstrija)
16. Dan Richer – Razza Pizza Artigianale (Jersey City, ZDA)
17. Renato Bosco – Renato Bosco Pizzeria (San Martino Buon Albergo VR, Italija)
18. Pier Daniele Seu - Seu Pizza Illuminati/Tac – Thin and Crunchy (Rim, Italija)
19. Enzo Coccia – La Notizia (Neapelj, Italija)
20. Sarah Minnick – Lovely's Fifty Fifty (Portland, ZDA)
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje