Obstaja več različnih načinov priprave. Končni izdelek pa je načeloma enak. Školjke očistimo in jih speremo pod hladno tekočo vodo. Še boljše kar nekje pri morju.
Kozico postavimo na ogenj in vanjo stresemo školjke. Pokrijemo in kuhamo toliko časa, da se odprejo. Vso tekočino, ki je nastala, prelijemo v drugo posodo in prihranimo.
V kozico s školjkami dolijemo oljčno olje in ko se segreje, dodamo nasekljan česen. Ko zadiši, zalijemo z belim vinom in sokom, ki smo ga prihranili. Pazimo, če se je na dnu nabral pesek, v tem primeru precedimo.
Dodamo peteršilj in malo pokuhamo. Zgostimo z drobtinami. Serviramo s krhlji limone.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje