Mleko in smetano vlijemo v lonec. Premešamo in pri nizkem ognju segrejemo skoraj do vretja. Pazimo, da mleko ne prekipi. Vmes v skledo ubijemo tri jajca, dodamo ščepec soli, sladkor in vse skupaj premešamo z metlico.
Skozi cedilo presejemo koruzni škrob in kakav in ju vmešamo k rumenjakom. Dobro premešamo, da se znebimo morebitnih grudic. Vroče mleko umaknemo z ognja.
Četrtino vročega mleka prilijemo k jajčni mešanici. Med prilivanjem mleka rumenjake neprestano mešamo.
Lonec z mlekom vrnemo na štedilnik in prilijemo razredčeno jajčno mešanico. Na zmernem ognju kuhamo in mešamo približno 5 minut, da se puding zgosti.
Temno čokolado nadrobimo v večjo skledo in čez precedimo puding. Dodamo amaretto in premešamo.
Puding vlijemo v poljubne kozarce ali skodelice. Ko se ohladi, ga prekrijemo s stepeno sladko smetano in temnim kakavom.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje