Šparglje olupimo in jih v slani vodi pokuhamo dve minuti (blanširamo). Pokuhane ohladimo in jih narežemo. File lososa začinimo in popečemo na ogretem olivnem olju z obeh strani. Preložimo ga na pekač in ga pred serviranjem pečemo v ogreti pečici pri 180 Celzija 8–10 minut. Na ponvi, kjer smo popekli lososa, raztopimo maslo in na njem popečemo predhodno blanširane zelene beluše, ki jih narežemo ali pustimo cele. V kotliček damo zelenjavno osnovo in vino, dodamo jajce, rumenjak, žafran, začinimo in stepamo nad soparo, da se omaka speni in zgosti. Omako prelijemo po lososu in beluših.
Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje