S komaj 33-letnim kuharskim mojstrom se je Reuters pogovarjal v restavraciji Aqua Roma v hongkonški četrti Tsim Ša Tsui. Aqua Roma je medtem že prejela nagrado "Ospitalita Italiana" za najboljšo italijansko restavracijo v Hongkongu.
Vseh trikov kuharskega posla se je Dacasto naučil kar v domači družinski kuhinji v Torinu, ko mu je bilo devet let, zdaj pa inovativno italijansko kuhinjo predstavlja v HongkKongu, mestu, ki se ponaša z eno največjih konecetracij Michelinovih restavracij na svetu.
To azijsko velemesto je že dolgo izjemno razburljivo za vrhunske kuharje, saj se tu stika cela vrsta svetovnih kulinarik.
Telečji ravioli in pegatka z jastogom
"Klientela je mednarodna in zahtevna, a s svojimi izkušnjami, podporo Aque in trdim delom mojih čudovitih sodelavcev sem prepričan, da moja hongkonška izkušnja ne bo le uspešna, ampak tudi fantastična priložnost za razvoj moje umetnosti," razlaga Dacasto, ki je v svoj slog vnesel nekaj od vsake države, v kateri je uril svoje kulinarične veščine.
Ena izmed tistih tradicionalnih jedi, ki jih še vedno najraje pripravlja, so agnolotti (telečji ravioli), ki jih je njegova družina več generacij pripravljala vsak božič. Dacasto je klasično govedino zamenjal s teletino, omako pripravi iz telečjega soka, jurčkov in parmezana, jed pa postreže s tartufi.
Stalnica na Dacastovem jedilniku je tudi pečena pegatka, polnjena z bostonskim jastogom. Prav kombinacija divjačine in morske hrane je tista, ki Italijana najbolj fascinira.
Med njegovimi specialitetami je tudi tatarec iz modroplavutega tuna z limeto, rožnatim poprom in svežimi zelišči ob gorčici Pommery, jogurtovi omaki in coulisu iz zelenega jabolka.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje