300 ml vode, 10 g agar agarja.
Oprane jagode narežemo in jih stresemo v prekuhano mlačno vodo, ki smo ji dodali sladkor, listke sveže mete in limonino lupino. Ko se voda ohladi, zdrobimo jagode s paličnim mešalcem. Jagodno kašo precedimo, da dobimo jagodni sirup. V 0,5 dl hladne vode dodamo agar agar, premešamo in pustimo počivati 5 minut.
V manjši kozici segrejemo skodelico jagodnega sirupa. Dodamo 0,5 dl vode z agar agarjem in na zmerni temperaturi kuhamo toliko časa, da se agar agar popolnoma stopi. Mešanica ne sme zavreti. Nato mešanico primešamo jagodnemu sirupu. Pripravljen sok vlijemo v modelčke in jih pustimo počivati v hladilniku, da se strdijo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje