Ješprenj namočimo v vodi za 1–2 uri, da se malce zmehča. Zelenjavo olupimo in jo narežemo na majhne koščke. V večji posodi pogrejemo oljčno olje in na hitro opečemo zelenjavo ter dodamo ješprenj in zalijemo z vodo. Solimo in kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut.
Repo olupimo in jo naribamo. V drugi posodi kuhamo repo, začinjeno z lovorjem, poprom in soljo. Ko je repa kuhana "na zob", jo primešamo osnovni mineštri.
V višji ponvi na oljčnem olju popražimo na drobno narezan pršut in nasekljan česen. K temu dodamo fižol in nekaj vode, v kateri se je kuhal, ter vse skupaj vmešamo v osnovno mineštro. Začinimo.
Zelo počasi kuhamo še 5–7 minut in zatem še nekaj časa pustimo stati, da se okusi povežejo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje