Moko v posodi poparimo s slanim kropom. Najprej mešamo s kuhalnico, nato pa nežno pregnetemo z rokami in oblikujemo debel svaljek, ki nam se ohlaja, medtem ko pripravljamo nadev.
Za nadev v posodo stresemo mlete orehe, jih poparimo z mlekom in krepko premešamo. Dodamo drobtine, maslo, sladkor, cimet, rum, limonino lupinico in vse skupaj premešamo.
Testo razdelimo na 45 enako velikih kosov. En kos prsti raztegnemo, sploščimo, pazimo, da zgornje strani testa ne pomokamo. Na košček testa zdaj položimo nadev, testo prepognemo in robova nad nadevom spojimo, stisnemo skupaj v polkrog.
Tako pripravljen štrukeljček položimo na delovno površino in s pomokanim prstom na sredino naredimo jamico oziroma vanj nežno vtisnemo svoj prstni odtis. Štrukeljček položimo na pomokan prtič, da dokončamo še druge.
Kuhamo jih 10 minut v slanem kropu (zamrznjene nekaj minut dlje), vendar voda v loncu ne sme vreti. Tudi mešamo ne, le nalahno stresamo posodo. Ko priplavajo na površje, so kuhani. Kuhane poberemo na servirni krožnik in zabelimo z mešanico raztopljenega masla in medu.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje