Sestavine za nadev: 250 g mletih orehov, 150 g sladkorja, 2 žlici ruma, 100 g drobtin, 2 dl mleka, 50 g masla, 150 – 200 g čokolade, jajce.
Iz naštetih sestavin zgnetemo kvašeno testo, ki naj vzhaja na toplem uro do uro in pol.
Medtem pripravimo nadev, pri tem čokolado z maslom raztopimo nad kopeljo in vmešamo med ostale sestavine.
Vzhajano testo tanko razvaljamo v pravokotnik, kakor za potico. Namažemo ga z nadevom, pazimo le, da za dolžino enega ovoja testa ne namažemo z nadevom. Zvijati začnemo pri namazanem delu, pri tem malo zategujemo. V celoti ovijemo v krpo ali narežemo na manjše in prav tak ovijemo v krpo. Ovijemo rahlo, saj bodo še vzhajali, zavežemo pa za prst stran od konca svitka.
Tako pripravljene štruklje naložimo v osoljen krop, da so do po polovice potopljeni v vodo, in v vreli vodi kuhamo 10 minut, nato jih obrnemo in kuhamo še 10 minut.
Kuhane previdno vzamemo iz vode, počakamo 5 minut, da se malenkost ohladijo, šele nato odvijemo in ponudimo, navadno z maslenimi drobtinami in sladkorjem ali medom.
Opomba: Kvašeni štruklji so lahko tudi slani. Pri tem jih nadevamo s skuto ali zgolj s smetano, dodamo šunko, klobaso, veliko zelišč.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje