Pred začetkom priprave krompirjeve pite zmešamo maslo, nasekljano in popečeno slanino ter čebulo. Krompir skuhamo in ga narežemo na približno polcentimetrske rezine.
Naribamo rdeče zelje in ga kuhamo 20 minut v vreli vodi. Rdeče zelje odcedimo in ga vmešamo k mešanici s slanino. Dodamo še smetano, solimo, popramo in dodamo koper. V ovalni pekač položimo listnato testo, obrežemo robove in ga narahlo preluknjamo. Vanj vlijemo zmes iz zelja, in jo obložimo še s krompirjevimi rezinami. V segreti pečici na 180 stopinj Celzija krompirjevo pito pečemo 35–45 minut. Po 10 minutah pito posujemo še z nasekljanim drobnjakom.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje