Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Cvetačo narežemo na enakomerne kose. V večjo posodo damo 2 žlici olja in cvetačo ter dobro premešamo. V posodici zmešamo sol, poper, dimljeno papriko, origano, navadno papriko in parmezan. Začimbno mešanico potresemo čez cvetačo in premešamo. Pečemo v pečici na peki papirju 25–45 min (odvisno od velikosti cvetače) do zlato zapečene barve.
V ločeni posodi zmešamo 2 žlici olja, papriko v prahu, pikantno papriko, sol, poper in česen v prahu. Dobro zmešamo in dodamo rakce. Rakce popečemo v ponvi. Preden so popolnoma pečeni, dodamo maslo in česen za aromo. Ko serviramo, čez potrosimo peteršilj in limetino lupinico.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje