Piščančja nabodala posolimo, popopramo in prelijemo s sojino omako. Pustimo v marinadi pol ure, nato jih na olju popečemo ter na koncu premažemo z mešanico jabolčnega kisa in medu.
Pečen fižol: 1 čebula, 40 dag belega kuhanega fižola, 1 žlička ostre paprike, 2 stroka česna, 5 dag bučk, 1 rdeča paprika, 1 žlica paradižnikove mezge, sol in poper, olje, drobnjak.
Na olju popražimo čebulo, papriko in česen ter dodamo paradižnikovo mezgo, pikantno papriko v prahu in bučke.
Vse skupaj zalijemo z vodo, v kateri se je kuhal fižol, in počakamo, da zavre, nato dodamo še fižol, sol in pa poper. Fižol pretresemo v ognjevarno posodo in pečemo 30 minut na 200 stopinjah.
Sotirana blitva: 10 dag blitve (zelenje brez sredice), 2 žlici olivnega olja, sol, strok česna.
Blitvo zrežemo na 1 cm velike rezance, v ponvi segrejmo olje in dodamo česen in blitvo. Blitvo ves čas mešamo, da ovene, nato jo rahlo posolimo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje