Najprej si pripravimo model ali posodo, v katero bomo vlili kuhano polento. Model oplaknemo s hladno vodo.
Zavremo vodo, jo solimo in v krop zakuhamo instantni koruzni zdrob za polento. Kuhamo po navodilih, približno 2 minuti. Močno mešamo.
Kuhano polento naložimo v model, pogladimo in pustimo 10 minut, da se strdi.
Medtem narežemo čebulo in gobe. Če imamo suhe gobe, jih najprej namočimo v malce vode, nato ožamemo.
V ponev damo maslo, na njem kratko posteklenimo čebulo, dodamo še gobe in nad močnim ognjem pražimo kakšni 2 minuti. Solimo, popramo, začinimo s timijanom in preložimo na krožnik. Pokrijemo, da ostane toplo.
Zdaj polento zvrnemo na desko, jo narežemo na rezine in v ponvi na hitro popečemo na olju.
Pečeno polento postrežemo s popečenimi gobicami, zraven se prileže tudi žlička kisle smetane ali kremastega hrenovega namaza, predvsem pa velika skleda solate.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje