To je že drugi obisk Fanourakisa na šoli, kjer s praktičnim izobraževanjem in kulinaričnim delavnicam svoje znanje predaja dijakom.
V sklopu delavnic, ki so namenjene spoznavanju grške kuhinje, so primerjali oljčna olja s Krete in slovenske Istre. Nadaljevali so s praktičnim kuhanjem grških specialitet.
Sodelovanje s Fanourakisom je del širšega programa šole, ki vključuje mednarodne projekte za izmenjavo znanja in izkušenj. Povezali so se tudi z lokalnimi gostinci in v sodelovanju z restavracijo Fudo v četrtek pripravili grški večer, ki je bil razprodan v enem dnevu.
Ravnatelj SŠGT-ja Maribor Dušan Erjavec je ob tem poudaril pomen sodelovanja s priznanimi strokovnjaki, ki prinesejo znanje in svoje lokalne tradicije. Hkrati pa spoznavajo naš svet, olja, vina, kulinariko in so najboljši glasniki vsega, kar ponuja naša država.
Ob tem pa dobijo dijaki najboljšo priložnost, da iz prve roke spoznajo, kaj pomeni delo s priznanimi kuharskimi mojstri in uvid v dinamiko dela, ki vlada v kuhinjah vrhunskih restavracij po svetu, so še poudarili na SŠGT-ju Maribor.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje