Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Življenjski slog

Kulinarika Sladek božični kruh

Sestavine za začetno kvasno mešanico: 10 g svežega kvasa, 0,5 dl mlačne vode, 50 g moke, 1 žlička medu. 

Restavracije v času korone Od pakiranih njokov do dostave klobas na dom

Čeprav je, tehnično gledano, Slovenija že mesec dni nosilka naziva evropska gastronomska regija, so restavracije po državi zaprte že tri mesece – brez upanja, da bi svoja vrata kaj kmalu odprla.

13

Ture avanture EasyJet po Londonu prekinja tudi povezavo med Ljubljano in Berlinom

Nizkocenovni letalski prevoznik EasyJest je sporočil, da na treh trgih nekdanje Jugoslavije prekinja šest povezav. Za Slovenijo to pomeni konec neposredne povezave med Ljubljano in Berlinom.

35

Avtomobilnost Igralca videoiger smo poslali na dirkališče

V oddaji Avtomobilnost smo se posvetili dirkaškim videoigram. Igralca videoiger Luko Zavišiča smo poslali na dirkališče.

7

Avtomobilnost Rešitev zaupanja na servisu vozila

Vzdrževanje vozila običajno ni poceni. In ko obiščemo servis, si želimo, da je delo opravljeno strokovno, storitev pa popolnoma pregledna. Pri Citroënu to želijo zagotoviti z aplikacijo.

9

Avtomobilnost V Evropi nastaja zavezništvo za vodik

Številne države EU-ja in Norveška želijo skupaj proizvajati vodik na do okolja prijazen način, ki ga lahko nato na primer uporabljajo v tovornjakih z gorivnimi celicami.

16

Kulinarika

Ana Roš v Poreču odpira svojo prvo restavracijo v tujini

Kuharska mojstrica Ana Roš Stojan odpira svojo prvo restavracijo na Hrvaškem. Ta bo v Poreču, v novem butičnem hotelu pod okriljem ene od istrskih hotelskih verig, nosila pa bo enako ime kot njena ljubljanska restavracija – JAZ.

10

Ekološka zavest me bo ubila

Pri vsem svojem trudu, da bi spremenil življenjske navade, se dostikrat počutim ogroženega in hkrati razočaranega nad tem, kakšni sebičneži smo ljudje in kaj to pomeni za naš svet ter konec koncev tudi za nas same, saj uničujemo svoj življenjski prostor.

22

Jedi osnovnošolcev pristale na meniju restavracij

Na tekmovanju Tradicije na žlico so slavile jedi, ki so jih pripravile ekipe štirih slovenskih osnovnih šol. Vsaka izmed štirih nagrajenih tradicionalnih jedi bo tako en teden na meniju restavracije znane trgovinske verige.

3

Odpadna in zavržena hrana

V zadnjem času sem večkrat dobil naročilo za kuhanje na temo odpadne hrane in to me je spodbudilo, da dodobra prevetrim svoj način kuhanja, se zazrem vase ter razmislim, koliko hrane resnično zavržem in koliko odpadkov proizvedem.

5
Več

Intervju

Sharon Dodua Otoo: "Skušala sem ustvariti svet, v katerem bi se bralci izgubili"

"Ne bom gradila muzejev, lahko pa napišem zgodbo, prek katere lahko ljudje do tega dela zgodovine dostopajo, sicer pa morda ne bi mogli," pravi pisateljica Sharon Dodua Otoo, katere roman Adina soba je v prevodu Sare Virk izšel ob Festivalu Fabula.

Blaž Lukan: "Ne gre drugače, kot pisati iz subjektivnosti. Ta pa ne pomeni nujno pristranskosti."

"Gledališče je trdoživo in je o(b)stalo tudi v času vojn in drugih družbenih kriz. V ljudeh preprosto ostaja ta potreba po gledališču," je prepričan dramaturg, kritik, teatrolog in pesnik Blaž Lukan.

2

Otroci so ponosni, če lahko zgradijo nekaj res velikega

Otroci v resnici ne potrebujejo igrač. Potrebujejo pa možnost svobodne igre, kjer lahko palica postane meč, kamen pa denimo avto. In ponosni so, če lahko sestavijo nekaj res velikega. To je nekaj izhodišč dela oblikovalke igrač Cas Holman.

5

Zoran Predin: "Zame je mladost normalno stanje duha, telo pa caplja zraven, pač po najboljših močeh"

"Povprečen Slovenec ima o meni zelo zmedeno mnenje, bolj temno kot svetlo: da sem težak, ki se vtika v okuse drugih ljudi in neprestano nekaj godrnja," je prepričan Zoran Predin. Dokumentarec Praslovan bi znal tehtnico prevesiti v korist svetlobe.

57
Več

Retro

Spust v divjo zgodovino tajne službe MI5: vohunski pripomočki, skrivnosti in 110-letna limona

Posušena, 110 let stara limona, ki je odigrala pomembno vlogo v zgodovini britanskega vohunstva, je eden od eksponatov na londonski razstavi, posvečeni zgodovini obveščevalne službe MI5.

7

Deseti brat, dedek Mraz, kmetska svatba ... ugledna zbirka Gasparijevih razglednic

Slovenski etnografski muzej je leta 2023 pridobil zbirko razglednic Maksima Gasparija, ki jo je ustvaril poznavalec njegovega dela in zbiralec Marjan Marinšek. Zdaj si jih je mogoče ogledati na razstavi, kjer je predstavljenih 367 tiskanih razglednic.

Pomelajevo – prostor, kjer oživijo rokodelci

“Kama ideš? Po melaj,” so nekoč rekli, ko so nesli zrnje v mlin. Mlinar je mlel, prišlek, ki je prinesel žito, pa je pomagal, da je šlo hitreje in ni bilo treba predolgo čakati. Bil je pomelaj.

4

Opčine in Trst po letih čakanja znova povezuje znameniti tramvaj

Po več kot osmih letih, polnih zapletov, težav in zamud, med Opčinami in Trstom znova vozi znameniti belo-modri tramvaj.

4
Več

Ture avanture

Ameriški turisti pod Trumpom precej bolj nervozni na pot: Ne počutimo se lagodno

Vse več turističnih agencij poroča o okrepljenih strahovih ameriških turistov na poti v tujino. Številne Američane namreč obdaja precejšnje nelagodje zaradi politike Donalda Trumpa, zato se bojijo, da bodo v tujini na udaru – če ne drugega, kritik.

8

Pristajalna steza najsevernejšega letališča na svetu se taja

V času globalnega segrevanja in množičnega turizma vse več ljudi za svoj oddih izbira severne kraje. Če pustimo na strani Trumpove apetite po Grenlandiji, vse bolj priljubljene postajajo destinacije od Aljaske do Laponske, od Ferskih otokov do Svalbarda.

9

Sto let od prvega motela – danes od njega ostajajo samo še ruševine

Hoteli in gostišča obstajajo že stoletja, prvi motel pa je bil rojen pred natanko stotimi leti, leta 1925, ko se je kalifornijski arhitekt in inovator Arthur Heineman domislil ideje za "motorni hotel", okrajšano "motel".

2

Kobilarna Lipica optimistično v novo turistično sezono

Z velikonočnimi prazniki se začenja turistična sezona. V Kobilarni Lipica si obetajo še boljšo sezono od lanske, v kateri so našteli okoli 90.000 obiskovalcev in okrog 40.000 prenočitev. Letos predvidevajo od tri do petodstotno rast.

2
Več

Avtomobilnost

Več

Galerije

Ideologija Teden mode v Milanu: Ceniti zgodovino vključuje tudi spoštovanje zgodovine Prade

Italijanska modna znamka Prada je predstavila kolekcijo, ki naj bi bila pogled na zgodovino žensk in ljudi, njen namen pa je bil "na novo definirati lepoto". Prevladovale so predvsem prosojne obleke in široki jopiči, ki jih je dopolnilo tudi perje.

Slovenska okrasitev Smreka iz kočevskih gozdov že stoji na Trgu svetega Petra

Trideset metrov visoka smreka iz kočevskih gozdov, ki jo je v Vatikan poslala Slovenija, je tja prispela ob pol enih ponoči. Zdaj jo bodo na Trgu svetega Petra začeli okraševati.

65

Retro LJ 10-IKL: Kako je yugo potoval od Kragujevca do Manhattna

Yugo, fenomen jugoslovanske avtomobilske industrije, je zaslovel tudi zato, ker so ga izvažali na ameriški trg. Več kot 30 let pozneje so se štirje prijatelji odločili, da ponovijo njegovo zgodbo – kupili so koral 55 in se odpravili čez ocean.

194
Več

Izbor

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov